Wat is jouw belangrijkste vraag over hoe de gemeente werkt?

21 jan 201615 reacties

In 2013 ben ik met dit blog begonnen. Ik schreef eerst nog alleen over een algemeen onderwerp zoals zelfredzaamheid of overheidsvernieuwing. Ik koos voor deze onderwerpen, omdat ik het zelf interessante onderwerpen vond. In 2014 heb ik mij meer en meer gericht op onderwerpen waarmee ik jou kan helpen om makkelijker zaken te kunnen doen met de gemeente. Na een enquête onder mijn lezers heb ik mij voor 2015 mijn focus nog verder verlegd. In 2015 heb ik blogs geschreven rondom het thema inkoop & aanbesteding. Deze blogs heb ik geschreven, omdat jij daarom vroeg.

Wat wil jij weten?

Voor 2016 heb ik mij voorgenomen weer 12 blogs te schrijven. En wat mij betreft, zijn dat weer blogs over jouw belangrijkste vragen over hoe de gemeente werkt. Zodat ik ook in 2016 jou verder kan helpen.

Dus… hier is mijn idee…

Ik krijg in netwerkbijeenkomsten, in wandelgangen voor of na vergaderingen of tijdens mijn trainingen, die ik verzorg, veel vragen over hoe de gemeente werkt. Maar omdat er zoveel vragen zijn en ik de opluchting, het plezier, het enthousiasme en de gedrevenheid zag bij de mensen die wel een antwoord van me kregen, leek het me een goed idee om te proberen al jouw vragen online te beantwoorden…

Stel mij elke praktische, tactische, ‘how to’ vraag over een onderwerp dat bij gemeenten speelt én waarover jij meer wilt weten, omdat je zaken wilt doen met de gemeente.

Dit zijn bijvoorbeeld goede vragen:

  • Wat doet een gemeentelijke organisaties aan het onderwerp informatieveiligheid?
  • Hoe pakken gemeentelijke organisaties verandertrajecten aan?
  • Hoe implementeert een gemeentelijke organisatie een nieuwe wet, zoals de Omgevingswet?
  • Wat zijn belangrijke problemen waar gemeentelijke organisaties mee worstelen?

Ik zal alle vragen verzamelen en beantwoorden in korte video’s of blogartikelen tijdens de komende maanden.

Op deze manier kan je nog beter aansluiting vinden bij een groot probleem waar een gemeente tegen aan loopt en waarop jij of jouw bedrijf misschien wel dé oplossing heeft bedacht!

Wat kun je nu doen?

Plaats alsjeblieft jouw vraag in het commentaarveld hieronder op de volgende manier:

  1. Eén vraag per reactie (2 vragen = 2 reacties)
  2. Houd het kort en to the point
  3. Stel jouw vraag over onderwerpen waar ik je daadwerkelijk mee kan helpen (zoals: gemeentelijke organisatie, zaken doen met gemeenten, hot topics, trends, netwerken, vernieuwing, netwerken, etc…)

Ik kijk ernaar uit jouw vraag te lezen (en te beantwoorden). En ik weet zeker dat ik dit jaar jouw OverheidsIQ kan verhogen.

Hartelijke groet,

Alexander Meijer

.P.S.: Natuurlijk kan ik je het beste helpen met mijn Gratis Training ‘Hoe Werkt De Gemeente?’, waarin je leert hoe de gemeente werkt. Dit is een 4 uur durende training en netwerkbijeenkomst. 

P.S.2: Deel dit artikel met je Facebook vrienden, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

GRATIS E-BOOK

Start jouw succesvolle samenwerking
met de overheid nu!

Een e-mail met het e-book is onderweg!

Share This