Bouw jij mee aan een nieuwe overheid?

19 sep 20134 reacties

De veranderende overheid

De samenleving lijkt steeds sneller te veranderen. De overheid volgt vaak in een minder snel tempo. Veranderende omstandigheden vragen een andere overheid. Natuurlijk is de overheid er voor balans en nuance, voor legitimatie en voor rust en stabiliteit. Zij zorgt van oudsher voor zekerheid.

Tegelijkertijd is het iedereen wel duidelijk dat het samenspel tussen samenleving en overheid ook verandert. Er vindt een verschuiving plaats van een hiërarchisch sturende overheid naar een participerende overheid. De rol van de overheid wordt gewoonweg bescheidener. De samenleving is daarbij het uitgangspunt.

In het boek Publiek Pionieren van Simône Huijs (red.) is een groot aantal voorbeelden hiervan beschreven. Ik ben bijzonder trots dat ik met deze publieke pionier mag samenwerken! Maar daarover later meer.

Er reageren veel mensen op de artikelen, die ik over dit onderwerp schrijf. Zo schreef ik over 9 tips om eigen kracht samenleving te vergroten. En over het geheim van het vertrouwen in de overheid is. Er zijn veel mensen, die samen met mij samen aan een nieuwe overheid willen bouwen.

Samen vernieuwen we de overheid

Collega’s vragen mij vaak waarom ik dit doe. Dit is waarom:

De wereld om ons heen verandert erg snel. De verwachting van inwoners ook. Vernieuwing van de lokale overheid is daarmee een noodzaak. Een vernieuwing kan niet gerealiseerd worden zonder de samenwerking met én ondersteuning van velen.

Ik wil graag een betere wereld creëren door ervoor te zorgen dat de lokale overheid beter aansluit bij de wensen van inwoners. Ik zet mij daar onder andere voor in door mijn werk als Gemeentesecretaris en mijn medewerkers bewust te maken van de wensen van de mensen. Ik weet ook zeker dat ik mijn doel sneller bereik als er steeds meer mensen met mij mee willen bouwen aan die nieuwe overheid!

Bouw jij mee aan een nieuwe overheid?

Daarom vraag ik je: Bouw jij mee aan een nieuwe overheid? Welke kracht zit er volgens jou in de samenleving? Hoe kunnen wij die kracht benutten, wie hebben wij nodig en hoe bereik wij ze? Met welke volgende stappen bereiken we die krachtige samenleving?

Schrijf in het commentaarveld onderaan deze pagina jouw antwoord op één (of meer) van deze vragen.

Cadeau

Tien commentatoren op deze blog én aanwezig op de bijeenkomst ‘Overleef jij zonder hulp van de overheid?’ krijgen een prachtig cadeau uitgereikt tijdens mijn netwerkbijeenkomst op 25 september 2013.

En vergeet ook niet…de eerste stap tot het winnen van je cadeau is: plaats een reactie in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Stap 2 is dat je jezelf HIER aanmeldt voor de netwerkbijeenkomst ‘Overleef jij zonder hulp van de overheid?’

Overleef jij zonder hulp van de overheid?

Netwerkbijeenkomst ‘Overleef jij zonder hulp van de overheid’. Op 25 september organiseer ik mijn derde ‘gratis’ netwerkbijeenkomst. Jij bent natuurlijk van harte welkom! In een kleine vier uur lever ik je veel waardevolle infomatie en deel ik mijn inzichten over de lokale overheid.

In de netwerkbijeenkomst ‘Overleef jij zonder hulp van de overheid?’ ontdek je:

  • Hoe je binnen de overheid carrière kan maken
  • Hoe je publiek kan pionieren
  • Hoe je een opmerkelijk product of dienst voor de lokale overheid ontwikkelt
  • Hoe je meer succesvol kan netwerken
  • Hoe wij samen de overheid kunnen vernieuwen

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en met je te delen wat ik weet over publiek pionieren en netwerkend werken. Delen is vermenigvuldigen!

Meld je aan!

SAMEN VERNIEUWEN WE DE OVERHEID!

Hartelijke groet,
Alexander Meijer

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onderaan te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

GRATIS E-BOOK

Start jouw succesvolle samenwerking
met de overheid nu!

Een e-mail met het e-book is onderweg!

Share This