3 grootste problemen van ondernemers en zpp-ers in de samenwerking met de lokale overheid.

24 apr 20140 Reacties

In de afgelopen maanden heb ik in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een serie van een viertal artikelen geschreven.

Met deze artikelen wil ik jouw kennis van de overheid verhogen. Ik heb namelijk de overtuiging dat inwoners met meer kennis van hoe de overheid werkt succesvoller zijn in hun samenwerking met de lokale overheid. Ditzelfde geldt overigens voor zpp-ers en ondernemers die zaken willen doen met de overheid. De overheid is hun klant.

In de netwerkbijeenkomsten, die ik organiseer over het vernieuwen van de overheid, vertellen de deelnemers mij dat zij veel problemen ervaren in de samenwerking met de lokale overheid, de gemeente.

Dit zijn de belangrijkste drie problemen.

  1. Ondernemers noemen vaak de lange besluitvormingsprocedures als belemmering.
  2. Voor ondernemers is onduidelijk wie waar over gaat, wie is de juiste persoon om mee te praten.
  3. Ondernemers weten niet goed hoe zij zichtbaar kunnen worden voor de lokale overheid.

Wil je weten hoe je deze problemen oplost?

Kom dan naar de netwerkbijeenkomst waarin ik je leer hoe jij het beste samenwerkt met de lokale overheid.

De belangrijkste vraag die deelnemers aan mijn netwerkbijeenkomsten bezighoudt, is hoe kom je aan tafel bij de overheid. Ik schreef hierover een gratis e-book ZO krijg je de overheid als klant!. Heb je dat book al gedownload? In dit e-book beschrijf ik 7 fouten, die jij na het lezen van het e-book niet meer hoeft te maken. Ik weet zeker dat je na het lezen van dit e-book zichtbaar wordt voor overheidsklanten en jij je omzet ziet groeien.

Welke samenwerkingsproblemen ervaar jij met de lokale overheid EN wat zijn volgens jou de belangrijkste dingen die je moet leren om een goede samenwerking te bereiken?

En vergeet niet om te reageren op de berichten van anderen en elkaar van feedback en support te voorzien, zodat we allemaal verder kunnen groeien. Hoe meer commentaren, hoe waardevoller deze blogs worden! Deel dit artikel ook met anderen, zodat ook zij van deze informatie kunnen profiteren.

Samen vernieuwen WIJ de overheid!

Hartelijke groet,
Alexander Meijer

PS. Wil je meer weten over de lokale overheid en hoe wij de overheid samen kunnen vernieuwen? Kom dan naar mijn GRATIS netwerkbijeenkomst! Meld je HIER direct aan!

GRATIS E-BOOK

Start jouw succesvolle samenwerking
met de overheid nu!

Een e-mail met het e-book is onderweg!

Share This